El pla de bolonya va sorgir a l'any 1998, amb la signatura de la Carta Magna per part dels rectors de les universitats europees. Un any després, l'any 1999,les va signar la declaració de bolonya on van participar tots els ministres d'educació dels països de l'unió i d'altres.
Aquest pla tenia com a objectiu facilitar l'intercanvi d'estudiants i titulats per tota Europa, es a dir, potenciar la mobilitat, fer que Europa sigui un lloc de prestigi, etc.
Però, considero que aquest pla té moltes coses dolentes, ja que per començar ens porta a una privatització encara més gran de les universitats, i m'explico:
-Per començar hi haurà desigualtats entre estudiants, ja que qui tindra bons treballs serà qui cursi un segon cicle, doncs bé, aquest segon cicle s'haura de pagar i no sera barat evidentment, això implica que molta gent hagi de demanar beques, aquestes beques seran les mateixes d'ara (no hi haura suficients per la demanda que hi ha) i qui pugui aconseguir una, l'haurà de tornar una vegada comenci a treballar. Per una altra banda, qui no pugui aconseguir beques no podra estudiar, ja que el pla bolonya comporta una avaluació continuada que no permet treballar i estudiar a la vegada.
-Per una altra banda, aquest pla demostra sobradament el que busca, que es el concens amb les empreses, les empreses tindran paraula a la universitat. Com es pot demostrar? Per començar s'eliminaran totes aquelles carreres que no es consideren rendibles o millor dit.."que les empreses no consideren rendibles..", a part d'això el segon cicle serà totalment guiat per les empreses. A part, també s'introduiran mecanismes de mercat a les universitats que portaran a una competència d'aquestes totalment inutil donant subvencions a aquelles universitats amb millor rendiment..
-Per una altra part, esta molt be que hi hagi més mobilitat, però aquí hi ha gat amagat, ja que no diuen que qui no tingui diners no es podrà moure per Europa, aquest punt és totalment un punt per la gent amb pasta i torna a mostrar les desigualtats entre persones. També cal remarcar que es reduiran les hores de treball a classe però s'haura de treballar molt més a casa, i a més aquest treball que fem a casa sols l'haurem de pagar..
Un altre factor que mostra l'entrada de les empreses a la universitat és que aquestes tindràn dret a entrar al consell.
Per això i per moltes més coses que caldria explicar pero que no en tinc temps..em de dir tots
NO A BOLONYA.
BOLONYA PORTARÀ A UNA SOCIETAT ON CADA VEGADA SERÀ MÉS EVIDENT LA SEPARACIÓ ENTRE CLASSES.....
Sento no haver actualitzat abans..però no tenia temps..
AVUI DIA MUNDIAL CONTRA LA SIDA...
FERRAN